За поръчки: 02 974 4466 | 0885 903 293

Пилешко месо

На практика всички обичат ястия с пилешко месо. Това е полезен, питателен и диетичен продукт. Предлага се в широк асортимент и разнообразни разфасовки, удобни и съобразени с нуждите на потреблението. В нашия каталог можете да намерите качествено пилешко месо и субпродукти, достойни за всяка трапеза и вкус.

В какво се състоят ползите от пилешкото месо?

  • Храненето с пилешко месо е здравословно. В него се съдържат голямо количество белтъчини, в сравнение с останалите видове месо. Подходящ и задължителен елемент от менюто на всяко дете. Богато е на протеини, линолова киселина, която стимулира имунната система, витамини А, В1, В2. Основната полза на пилешкото месо е в съдържащия се в него незаменим животински протеин, който може да се набави успешно само чрез пилешкото месо и не се произвежда в човешкото тяло. Освен това, съдържа много повече фосфор и калий, в сравнение с останалите меса.
  • Пилешките гърди винаги са били смятани за диетичен продукт. Те съдържат голямо количество протеини и други хранителни вещества, като съдържанието на мазнини е едва 10%. Идеална храна за тези, които са решили да спазват диета – много протеини и ниско съдържание на мазнини. Засищаща и пълноценна храна, предпочитан продукт в диетата на всеки професионален спортист.
  • Пилешкото месо съдържа витамини – витамин В6, особено полезен за сърцето, както и много белтъчини и глутамин, които са стимуланти на централната нервна система и укрепват организма. Съдържа ниацин (вит. B3 или PP) – лекарство за нервните клетки. Този витамин подпомага работата на сърцето, регулира холестерола и участва в образуването на стомашния сок.
  • Пилешкият бульон се явява отлично лекарство против простудни заболявания. Консумация на пилешко месо се препоръчва и при редица други заболявания. Помага при лечението на подагра, артрит, диабет и пептична язва, предотвратяване на атеросклероза, сърдечно-съдови заболявания, хипертония, инсулт. Особено възрастните хора трябва да предпочитат пиле.

Пилешки субпродукти

Наред с месото, в нашия каталог ще намерите и пилешки субпродукти – сърца, воденички, дроб. Тези продукти се отличават с високо съдържание на минерали – магнезий, калий, фосфор, желязо, доказано полезни при хора склонни към анемии и слаба имунна система. Субпродуктите са все повече предпочитана и търсена храна от много стопани на домашни любимци.

Практични и удобни разфасовки

Пилешкото месо и субпродукти се предлагат в охладен или замразен вид и разнообразни разфасовки. Това е удобно за потребителите, тъй като дава възможност да се закупи цяло или част от пилето, необходима за приготвянето на едно или повече ястия.

Пилешкото месо се използва при приготвянето на топли и студени предястия, супи, салати, сандвичи. Като основно ястие или в съчетание с тестени изделия, зеленчуци, зърнени храни. Все повече навлиза приложението му като полуфабрикат – колбаси и полуготови продукти.
Безспорно ползите и качествата на пилешкото месо са безброй. То е най-популярното и универсално месо, което се поддава на всякакви обработки и подхожда на разнородни вкусове. Относително евтино е и може да се готви по различни начини. Носи множество ползи за здравето.