За поръчки: 02 974 4466 | 0885 903 293

Кисело и Прясно Мляко

Кисело и Прясно Мляко

Млякото и млечните продукти в древността са били известни със своите лечебни свойства. Използват се в народната и традиционната медицина за ефективно лечение на различни заболявания. Днес се предлага широка гама от млечни продукти в стотици разновидности. В нашия каталог сме включили селектирани млечни продукти и мляко от различни видове – биволско, краве, овче, смес, краве масло, извара, сирена, кашкавал. Изборът е наистина внушителен, но нека разгледаме степента на полезност на млечните продукти, предлагани от утвърдени производители и предоставени на ваше разположение.

В какво точно се състои тяхната полза?

  • Млечните продукти, както ни убеждават лекарите и диетолозите, са наистина необходими, за да може човек да поддържа здравето си в добро състояние и тялото красиво. В млякото се съдържат необходимите за човешкото тяло протеини, аминокиселини, мазнини, витамини, минерали, ензими и други важни елементи.
  • Употребяването на млечни продукти е отлично за превенция и лечение на редица заболявания. Основното предимство на млечните продукти е способността им да оказват положителен ефект върху чревната микрофлора.
  • Млечните продукти също са източник на витамин D и калций, който помага за заздравяване на костите и намалява риска от образуване на ракови клетки.
  • Млякото се счита за натурален източник на здраве. Това не е случайно, в него се съдържат голямо количество полезни за човешкото тяло вещества – пробиотици. Съставките на млякото са перфектно балансирани и лесно се усвояват от човешкия организъм.
  • Млякото има бактерицидни свойства (да убива лошите бактерии) и способността да намалява въздействието на радиацията и токсичните вещества.

Особено полезно за организма е киселото мляко. Предимствата:

  • Засилва имунната система;
  • Помага при гастрит, заболявания на черния дроб и бъбреците, атеросклероза, хипертония, бронхит и други заболявания;
  • Също така елиминира нарушения на съня и намалява чувството на умора и депресия.
  • Препоръчва се на всички хора, възстановяващи се от заболяване, както и на хора, страдащи от различни хронични инфекции.

Млякото и млечните продукти – задължителен елемент от здравословното хранене

Специална полза за организма носят млечните продукти, съдържащи бифидобактерии. Главното положително свойство на тези продукти се заключава в това, че те възстановяват баланса на чревната микрофлора. Освен това, бифидобактериите произвеждат витамини от група В и витамин К. Млечните продукти оказват силно изразено положително въздействие върху човешкия организъм. Употребата на мляко и млечни продукти трябва да бъде 25% от храната на възрастния човек. Редовното им приемане в умерени количества укрепва имунната система и предпазва от различни заболявания.
В магазинната мрежа се предлага дълъг списък от мляко и млечни продукти. За да се предпазите от попадане на продукти с ниско качество, избирайте утвърдени вече марки на пазара.
Насладата от вкусното българско традиционно кисело мляко не е възможно да се замени с нито един имитиращ продукт. В нашия каталог сме подбрали за вас мляко и млечни продукти с автентичен български вкус и доказано качество.